Vis det fulde website

EnergiWatch

Styrelsen inviterer til snak om 1,2 GW havvind

I slutningen af november afholdes markedsdialog for potentielle bydere på Hesselø Havvindmøllepark, hvor der er plads til 200 MW bonus-kapacitet til batteri eller PTX.

Foto: Carsten Ingemann/IND

Optrækket til havmølleparken Thor har varet i flere år. Anderledes forholder det sig med Hesselø-projektet, der er kommet ind fra siden med sommerens klimaplan, hvor projektet blev rykket frem i køen, så også parken nord for Sjælland nu skal stå klar i 2027. Senest gik Energinets forundersøgelserne i gang den 1. oktober.

Men nu inviteres også andre interessenter til et smugkig på projektet. Den 25-30. november afholder Energistyrelsen og Energinet virtuel markedsdialog for såvel potentielle bydere som branchen som sådan om udbuddet af projektet i Kattegat.

Markedsdialogen omhandler bl.a. tidsplan for udbuddet og processen frem mod 2027, betingelser for at opnå prekvalifikation samt hvilken støttemodel, projektet skal være underlagt. Derudover kan der også komme med input til de tekniske aspekter omkring f.eks. miljøundersøgelser, øvrige anvendelser af havområdet samt nettilslutningen.

Endelig er også projektets særkende på plakaten. For selv om Hesselø som planlagt i Energiaftalen fra 2018 i udgangspunktet skal være på 800-1.000 MW, så er der mulighed for at klemme 200 MW ind. For at få lov til at overplante på Hesselø kræver det dog, at kapaciteten anvendes til f.eks. batterilagring eller PTX, da kun 1.000 MW kan fødes ind i elnettet.

Potentielle bydere kan læse mere her.

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs