Vis det fulde website

EnergiWatch

Novozymes-chef: "Lettelse" i Bioenergi

"Volatiliteten er øget kolossalt, efter covid-19 har ramt. Men vi kan se en lettelse i forholdene i tredje kvartal i forhold til tidligere," lyder det fra koncernchefen i Novozymes.

Foto: NOVOZYMES

Det markante fald i salget af enzymer til fremstilling af bioenergi, som Novozymes har kunnet notere i år, er fladet ud i tredje kvartal. Men det kom også fra et massivt fald i andet kvartal.

"Vi har set, at det er gået bedre i Bioenergi i tredje kvartal i forhold til andet kvartal," siger Ester Baiget, koncernchef i Novozymes, til Ritzau Finans.

Det er dog ikke helt godt alligevel, og glansen er gået af det, der tidligere blev set som et guldæg i Novozymes' kurv: benzinens grønne afløser, bioethanol, hvor Novozymes laver enzymerne til produktionen.

Den organiske vækst blev til et fald på 5 pct. i juli, august og september. Men det er trods alt et bedre resultat end det massive vækstfald på 37 pct., divisionen havde i andet kvartal.

"Volatiliteten er øget kolossalt, efter covid-19 har ramt. Men vi kan se en lettelse i forholdene i tredje kvartal i forhold til tidligere," siger topchefen.

I de første ni måneder af 2020 faldt den organiske vækst med 11 pct. samlet set. Og det er da også i det luftlag, at Ester Baiget venter hele året rammer.

"Vi sigter mod et tocifret fald i væksten i år," siger hun.

Faldet i tredje kvartal hænger sammen med et fald i den amerikanske efterspørgsel efter bioethanol, som blandes i benzinen.

Det er sket, fordi folk har arbejdet hjemmefra som følge af restriktioner som hjemsendelse af folk og nedlukning af samfundet, der blev indført i forbindelse med coronapandemien.

Ifølge Sydbank viser markedsdata for den amerikanske ethanolproduktion, som udgør omkring halvdelen af den globale ethanolproduktion, en tilbagegang på 9,6 pct. i tredje kvartal 2020 i forhold til samme periode sidste år mod en tilbagegang i produktionen i andet kvartal på over 30 pct.

Covid-19 fortsætter med at drive Novozymes' bioenergi ned

Novozymes-chef: Vi skal være bedre forbundet med kunderne

Tilmeld EnergiWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs