Vis det fulde website

EnergiWatch

Oliepriserne holder vande mens efterspørgslen bekymrer

Oliepriserne holder niveau fredag morgen, men stiger sammenlignet med torsdag eftermiddag.

Foto: Darrin Zammit Lupi/Reuters/Ritzau Scanpix

Samlet set står oliepriserne til at falde over ugen efter bekymringer om, at det stigende antal covid-19-smittede vil svække efterspørgslen, samtidig med at Libyen snart ventes klar til at genoptage sin olieeksport.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 42,10 dollar mod 41,61 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,46 dollar mod 39,86 dollar torsdag eftermiddag.

Brent står til at falde med omkring 3 pct. for ugen, mens den amerikanske WTI-olie er på vej mod et fald på omkring 2 pct. Dertil har begge referenceolier kurs mod et fald for måneden. I så fald bliver det Brents første månedlige fald i seks måneder, skriver Reuters.

"Udsigten til, at Libyens olie vender tilbage til markedet, styrker pessimismen blandt investorerne," skriver RBC Capital Markets i et notat ifølge Reuters.

"Dog tror vi, at oliens tilbagevenden på markedet vil være langsom og kan måske vende baseret på volatilitet og det politiske billede," skriver banken videre.

En olietanker var torsdag ifølge Reuters ved at få fyldt sin last fra en af Libyens tre terminaler, der for nylig er blevet genåbnet.

Det ventes, at lastningen vil fortsætte over de næste dage.

Foruden det er der ikke meget til at understøtte oliepriserne på et strukturelt niveau, medmindre marginerne hos raffinaderierne stiger, vurderer RBC Capital Markets ifølge Reuters.

Lige nu udfordres olieefterspørgslen i både USA og Europa, da restriktioner og tiltag mod coronasmitte forhindrer og begrænser efterspørgslen på rejser og brændstof.

De amerikanske olie-, benzin- og destillatlagre faldt dog i sidste uge, viser tal fra USA's energiministerium, EIA, ifølge Reuters.

Norske shipping- og olierigmænd har tabt milliarder i 2020

Amerikanske efterspørgselsbekymringer tynger oliemarkedet 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs