Vis det fulde website

EnergiWatch

Storm får priser til at stige men corona lægger låg på

Royal Dutch Shell har meddelt, at selskabet lukker for noget af olieproduktionen og begynder at evakuere arbejdere fra en platform i Den Mexikanske Golf.

Foto: Stringer/REUTERS / X80002

Oliepriserne stiger en kende mandag morgen, da en tropisk storm, der går efter Den Mexikanske Golf, midlertidigt har sænket produktionen i området. Prisstigningerne dæmpes dog af en mulig tilbagevenden af olieproduktionen i Libyen, samt af stigende spredning med coronasmitte.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 43,44 dollar mod 43,23 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,35 dollar mod 41,16 dollar fredag eftermiddag.

Lørdag meddelte Royal Dutch Shell, at selskabet ville lukke for noget af olieproduktionen og begynde at evakuere arbejdere fra en platform i Den Mexikanske Golf, forud for at den tropiske storm Beta, som ventes at komme til at hærge området og bringe 30 centimeter regn til dele af Texas og Louisiana med sig.

Samtidig stiger antallet af coronasmittetilfælde dog verden over, og det sænker efterspørgslen på råolie, hvilket holder prisen nede. Verden over er der mere end 30,78 mio. personer, der er blevet bekræftet smittede, og 954.843 døde ifølge en opgørelse fra Reuters.

"Det er svært at glæde sig over en stigende råolieefterspørgsel, når virusspredningen vokser i Frankrig, Spanien og Storbritannien, og der samtidig er bekymringer for, om USA får minimum endnu en runde i efteråret og vinteren," siger Edward Moya, der er senioranalytiker hos OANDA, til Reuters.

Oliepriserne presses fra begge sider af orkaner og Covid-19 

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs