Vis det fulde website

EnergiWatch

Vestas: Efterspørgslen efter vores løsninger upåvirket af corona

Af praktiske årsager kan der dog ske forsinkelser i ordreoptagelsen.

Adm. direktør for Vestas, Henrik Andersen. | Foto: vestas

Den nuværende sundhedskrise ændrer ikke på efterspørgslen efter Vestas' teknologi og løsninger på kort sigt.

Det vurderer vindmølleproducentens topchef, Henrik Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

Han tilføjer, at industrien arbejder hårdt på, at vedvarende energi kommer til at spille en central rolle i forbindelse med genåbninger efter sundhedskrisen.

"Vi bevæger os fra en sundhedskrise til en økonomisk krise, som jeg tror, at vi alle sammen kan begynde at få øje på. Vi arbejder ganske hårdt på, at den grønne agenda - og dermed vedvarende energi - bliver en del af en agenda, der skal vedgå alle lande og samfund rundt omkring, når man skal begynde at genåbne," siger Henrik Andersen.

Selv om han ser en uformindsket efterspørgsel her og nu, så erkender han, at der kan ske forsinkelser i ordreoptagelsen - af mere praktiske årsager.

"Der er lande, hvor det ikke kan lade sig gøre at færdiggøre ordreindtaget på grund af, at der skal udveksles finansieringspapirer mv. fysisk og der er der nogle begrænsninger og forsinkelser relateret til det - det være sig både i forhold til banksystemet og i forhold til jura og advokatsystemet."

"Det kan være, at det kommer til at påvirke os i en eller anden grad, men overordnet er vi super tilfredse. Vi ser ikke på kort sigt en påvirkning af efterspørgslen efter hverken vores løsninger eller vores teknologi," siger Henrik Andersen.

Ved udgangen af første kvartal havde Vestas en rekordstor ordrebog på 34,1 mia. euro samlet set på møller og serviceaftaler, hvilket er en stigning på 5,8 mia. euro sammenlignet med samme tidspunkt året før.

Den svenske vindbranche holder skruen lige i uroligt farvand

Vestas med underskud på 800 millioner 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs