Vis det fulde website

EnergiWatch

Oliepriserne stiger på effekt af Opec-aftale

Opec-nedskæringerne er sat i gang, og det har fået en opløftende effekt på olieprisudviklingen.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne stiger fredag morgen, nu hvor flere olieproducerende lande med månedsskiftet er påbegyndt en række produktionsnedskæringer for at opveje den faldende efterspørgsel som følge af coronaudbruddet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 26,90 dollar mod 26,80 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 19,58 dollar mod 17,71 dollar torsdag eftermiddag.

Ubalancen mellem udbud og efterspørgsel på brændstof står til at falde i maj, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande som Rusland - også kendt som Opec+ - fra månedens begyndelse vil skære olieproduktionen til 13,6 mio. tønder om dagen, skriver Rystad Energy ifølge Reuters.

"Selv om det her kan virke som en drastisk forbedring sammenlignet med april, er oliemarkedet ikke på magisk vis ovenpå, siger Louise Dickson," der er oliemarkedsanalytiker i Rystad, til Reuters.

"Lagringsproblemerne truer stadig," tilføjer hun.

Oliepriserne vil sandsynligvis falde yderligere i år, viser tal fra Reuters.

Forbruget kan være faldet med op til 30 mio. tønder om dagen under den globale nedlukning, vurderer analytikere over for Reuters. Til sammenligning har Opec til en start skåret i produktionen med 10 mio. tønder om dagen.

Guld- og kobberpriserne falder fredag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1688,30 dollar mod 1706,16 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 5107 dollar mod 5201 dollar torsdag eftermiddag.

 

Oliepriser stiger i takt med at lande langsomt genåbner

Storstilet cyberangreb skulle kortslutte den globale oliefred

Oliekrisen går i land på Esbjerg Havn 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs