Vis det fulde website

EnergiWatch

Coronaudbrud og oliepriskrig punkterede Schlumberger

Schlumbergers omsætning i faldt i første kvartal med 700 mio. dollar i forhold til sidste år.

Foto: Richard Carson/Reuters/Ritzau Scanpix

Coronavirusudbruddet og kraftigt faldende oliepriser ramte omsætningen i særligt den sidste del af årets første kvartal hos det amerikanske olieserviceselskab Schlumberger.

Den samlede omsætning dykkede til 7,5 mia. dollar i kvartalet fra 8,2 mia. dollar i samme periode sidste år, viser regnskabet, der er offentliggjort fredag eftermiddag.

Ifølge Schlumbergers topchef, Oliver Le Peuch, blev aktiviteten i industrien i stigende grad påvirket af coronapandemien i løbet af kvartalet.

"Denne effekt blev forstærket sent i kvartalet af en ny kamp om markedsandele mellem verdens største olieproducenter. Denne "perfekte storm" skabte samtidige chok i olieudbuddet og - efterspørgslen, hvilket resulterede i det mest udfordrende miljø for industrien i mange årtier," siger han i regnskabet.

"Kundernes investeringer og boreaktiviteter i Nordamerika faldt, da oliepriserne faldt tidligt i kvartalet og pludseligt faldt markant i marts," fortsætter han.

Schlumberger sluttede første kvartal med et underskud per aktie på 5,32 dollar mod et overskud på 0,30 dollar i første kvartal af 2019.

Schlumberger får milliardkontrakt fra Lundin

Amerikansk oliegigant til vejrs i formarkedet oven på regnskab 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs