Vis det fulde website

EnergiWatch

Vestas suspenderer forventninger til 2020

På grund af coronavirus dropper den danske vindmølleproducent nu forventningerne til indeværende år. Det er for svært at vide, hvordan vigtige markeder udvikler sig, lyder forklaringen.

Foto: Holmen

Vindmølleproducenten Vestas suspenderer forventningerne til året på grund af den usikkerhed, som coronavirusudbruddet har skabt.

Det oplyser selskabet tirsdag formiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

"Siden udbruddet af Covid-19 har Vestas gennemført tiltag for at beskytte medarbejderne og begrænse coronaviruspandemiens effekt på Vestas' drift," skriver Vestas.

"Virussens spredning globalt og de nationale forholdsregler, der er indført for at inddæmme den, har imidlertid ført til forstyrrelser i Vestas' produktion, forsyningskæde og installationer," lyder det også i meddelelsen.

Vestas skriver i meddelelsen, at foreløbige tal for første kvartal indikerer, at kvartalets resultater landede på linje med det ventede.

Den totale ordreindgang for første kvartal landede på 3,3 GW, gigawatt.

"Vurderet ud fra den begrænsede påvirkning for dette kvartal isoleret set er det stadig realistisk at indfri forventningerne for 2020," skriver Vestas.

"Der er imidlertid ikke længere tilstrækkelig visibilitet i forhold til resten af året, og således er Vestas ikke på nuværende tidspunkt i stand til med rimelig sikkerhed at udmelde forventninger til Vestas' helårsresultat," lyder det også fra vindmølleproducenten.

Stor tvivl om nøglemarkeder

Vestas' topchef, Henrik Andersen, roser i samme ombæring medarbejderne hos Vestas for at sikre, at driften kan fortsætte under pandemien.

"Situationen ændrer sig fra dag til dag og mine kollegaers evne til hurtigt at omstille sig og underordne sig omfattende sikkerhedsforanstaltninger har været helt essentiel for at holde første kvartals resultater på niveau med forventningerne," siger Henrik Andersen.

Han peger på, at der mangler en prognose for, hvornår vigtige markeder som USA, Brasilien og Indien kommer på fode igen. Dermed vil Vestas ikke lægge sig fast på et mål for året.

Det foreslåede udbytte for 2019 vil ikke blive påvirket af beslutningen om at suspendere forventningerne, oplyser Vestas.

Vindmølleproducenten har fået produktionen i Kina tilbage på tidligere tiders niveau, og Vestas arbejder nu på at bruge kapaciteten i Kina til at håndtere udfordringer på andre markeder, som er ramt af flere restriktioner end i Kina, hvor corona-pandemien startede.

 

Vestas slutspurter sig op på to gigawatt 

Vindmøllechef: Corona er et bevægeligt mål

Vestas lukker ned for spansk fabrik

Dansk vindproduktion fortsætter trods corona 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs