Vis det fulde website

EnergiWatch

Arbejdskraft på Nordsøen reduceret med knap 40 procent

Coronavirus har mindsket antallet af medarbejdere offshore markant. I britisk sektor er tusindevis af medarbejdere blevet sendt væk fra platformene.

Foto: Nerijus Adomaitis/Reuters/Ritzau Scanpix

Over 4000 offshore-arbejdere, som normalt holder til i den britiske del af Nordøsen, er blevet bedt om at holde sig væk af hensyn til coronavirusset. Det oplyser det britiske regeringsagentur HSE ifølge mediet Energy Voice.

Før krisen brød ud, var der omkring 11.500 ansat offshore i britisk sektor, men det tal er nu barberet ned til omkring 7000. Det er kun de mindst kritiske funktioner, der er blevet ekskluderet, samt folk, som har sundhedsrelaterede problemer.

Samtidig er mange ansatte ifølge Energy Voice sat på standby og får bare fire timers løn om dagen:

"Ved at køre videre med minimal bemanding kan vi fastholde sikre operationer. Men firmaerne fokuserer nu på sikkerhed, kritiske operationer og det nødvendige nedbrudsberedskab," siger Trevor Stapleton, som er direktør for HSE’s olie- og gasafdeling.

Sker også i Danmark og Norge

Det er ikke kun i den britiske del af Nordsøen, at der er færre hænder til at håndtere olie- og gasproduktionen.

Også i både dansk og norsk sektor er der blevet skåret kraftigt ned på bemandingen. DUC-operatøren Total oplyste tidligere på ugen til EnergiWatch, at olieselskabet var i gang med at bytte alle sine offshore-medarbejdere ud i løbet af denne uge for at minimere risikoen for smittespredning.

Ydermere har Total skåret bemandingen ned til et ”minimums-beredskab”, ligesom selskabet har suspenderet al helikoptertrafik og lavet nye adfærdsregler på platformene i Nordsøen.  

Den norske storoperatør Equinor har efter flere corona-tilfælde nedsat et decideret corona-krisehold. Både Equinor og Total har desuden præsenteret store spare-tiltag på grund af krisen over den seneste uges tid.

 

Erhvervsminister: Nej til ny oliejagt medfører jobrisiko 

Statskassen får nul og niks fra 8. udbudsrunde med dagens oliepris

Chevron skærer 20 procent af investeringerne

Analytiker: Nordsøolien kan klare krisen - nu og her 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs