Vis det fulde website

EnergiWatch

Brændstofbranchen tilbyder at hjælpe med håndsprit

De danske brændstofselskaber ville inden for få uger kunne levere tusindvis af liter sprit, lyder det fra brancheforeningen Drivkraft Danmark.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Hvis man laver benzin, har man rig adgang til bioethanol. Den slags bruges nemlig både til benzin og – lige nu endnu vigtigere - håndsprit. Med den kraftige spredning af coronavirus verden over er der således opstået en enorm efterspørgsel på håndsprit.

Derfor tilbyder en samlet dansk brændstofbranche nu at hjælpe sundhedsvæsenet med ved at levere ethanol, som kan bruges til fremstillingen.

Det oplyser Drivkraft Danmark i en pressemeddelelse.

Organisationen påpeger, at der tankeskibe på vej med flere tusinde kubikmeter bioethanol, som skulle ankomme lige efter påske. I stedet for at bruge bioethanolen til benzin son planlagt tilbyder brændstofselskaberne nu at aflevere den producenterne af håndsprit i stedet.

"Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe med bioethanol til brug i håndsprit her i krisetiden, hvor efterspørgslen er så høj, at de normale leverancer ikke kan følge med. Det kræver lidt planlægning af det praktiske forløb for at kunne tappe bioethanolen fra tankskibet over i for eksempel tankvogne på pier-anlægget i havnen. Og så skal vi lige have skatte- og toldmyndighedernes tilladelse. Men det er til at løse, så det er vi klar til," siger Michael Mücke Jensen, der er teknik- og miljøchef i Drivkraft Danmark.

Han henviser til, at bioethanolen normalt bliver denatureret – det vil sige tilpasset - inden den omdannes. I den proces tilføres ethanolen 3 procent benzin for at undgå, at der pålæggees alkoholafgifter. Men den praksis giver selvsagt ingen mening, hvis etatnolen skal bruges til håndsprit.

Drivkraft Danmark har taget kontakt til myndighederne og venter fortsat svar på sit forslag.

 

Politikere savner fokus på fjernvarme og biogas fra energipartnerskab 

Energipartnerskab skruer helt op for biogassen 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs