Vis det fulde website

EnergiWatch

Equinor drosler ned over hele linjen på grund af virus

Det norske selskab er på vej med en opdatering af sine økonomiske udsigter og melder allerede nu om en række reduktioner som følge af corona-virus.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Da det norske olieselskab Equinor i fredags lagde sin årsrapport frem til offentligt skue, slog topchef Eldar Sætre fast, at corona-virusset ville påvirke Equinors drift på den lange bane.

Siden er det blevet klart, at virusset også får en noget mere umiddelbar effekt.

Equinor har med henvisning til de nuværende markedsforhold set sig nødsaget til at suspendere sit planlagte aktietilbagekøbsprogram, mens selskabet samtidig lægger op til at skære i operationsomkostningerne, capex og budgettet til efterforskning.

"Vi kommer til at handle på en måde, som gør at vi kan forblive robuste i en periode med lave priser, volatilitet og markedsusikkerheder, i tråd med vores plan for at håndtere uforudsete begivenheder," forklarer Eldar Sætre i en pressemeddelelse.

Aktietilbagekøbsprogrammet havde en værdi på 5 mia. dollar – eller cirka 27 mia. danske kr. Nu bliver det – "indtil videre" – ikke til noget.

Udskyder opgaver

På grund af de kritiske omstændigheder har Equinor desuden besluttet af udsætte planlagte vedligehold på fem installationer i Norge. Det skriver flere norske medier.

Det drejer sig om Åsgard A, Åsgard B, Kristin, Troll C, Norne og landanlægget Melkøya.

Equinor forklarer selv, at de planlagte vedligeholdelsesopgaver indebærer for stor risiko for smitte, hvorfor selskabet har besluttet at udskyde arbejdet til efteråret eller til næste år, alt efter hvordan situationen med corona-virus udvikler sig.

Tirsdag i sidste uge nedsatte Equinor et decideret kriseberedskab, som skal tage sig af både de sundhedsmæssige og økonomiske udfordringer, som corona-virus har pålagt virksomheden.

Mod slutningen af indeværende måned vil Equinor fremlægge et revideret bud på, hvordan selskabet ser sine økonomiske udsigter over den kommende tid.

 

Norsk oliechef tjente tocifret millionbeløb sidste år 

Den perfekte storm får norske olieselskaber til at droppe udbytte og barbere budgetter

Equinor nedsætter corona-krisehold

Medie: Kæmpeskib til Equinor-felt er forsinket 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs