Vis det fulde website

EnergiWatch

Coronabekymringer lægger voldsomt pres på olien

Olieprisen er ramt af et dobbeltchok i form af en kollapset efterspørgsel, der ramt af coronavirusudbruddets følgevirkninger på rejseaktivitet og samhandel samt en overflod af olie.

Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP

Det voldsomme pres på råvarepriserne fortsætter, idet investorerne sælger alt i jagten på amerikanske dollar, hvor oliens nedtur dog er bremset en smule torsdag, efter at prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, onsdag faldt med 24 pct. til det laveste niveau i 18 år.

WTI-olien dykkede onsdag aften til lige over 20 dollar, men nåede i løbet af natten op på en stigning på 18 pct. fra bunden.

Olieprisen er ramt af et dobbeltchok i form af en kollapset efterspørgsel, der ramt af coronavirusudbruddets følgevirkninger på rejseaktivitet og samhandel, samt en overflod af olie, idet Rusland og Saudi-Arabien har indledt en priskrig.

Opsvinget siden bunden sidst på onsdagen er blandet andet drevet af forhåbninger om, at centralbankernes stimulusforanstaltninger kommer til at virke.

Den Europæiske Centralbank, ECB, har natten til torsdag annonceret et nødobligationsopkøbsprogram på 750 mia. euro, og Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver Larry Kudlow har onsdag aften også sagt, at den amerikanske regering kan købe aktier i virksomheder, som en del af en coronavirushjælpepakke.

"Der er bare ekstrem volatilitet i markedet nu, idet markedsdeltagerne forsøger at vurdere den økonomiske påvirkning fra coronavirus, og hvad det betyder for olieefterspørgslen," siger Daniel Hynes, der er analytiker hos ANZ Banking Group, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 25,88 dollar mod 26,13 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 22,39 dollar mod 22,97 dollar onsdag eftermiddag.

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs