Vis det fulde website

EnergiWatch

Kriseramt amerikansk forsyningsselskab indgiver konkursbegæring

Selskabet går i betalingsstandsning i januar, men forsøger at få konverteret noget af den massive gæld, så det kan fortsætte driften.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Vern Fisher/

Forsyningsselskabet Pacific Gas & Electric Co. (PG&E) er så ilde tilredt efter den seneste tids turbulens, at selskabet vil indgive konkursbegæring og søge konkursbeskyttelse under de amerikanske chapter 11-regler.

Det fremgår af en meddelelse fra mandag.

Det betyder, at selskabet går i betalingsstandsning i januar, men forsøger at få konverteret noget af den massive gæld, så det kan fortsætte driften.

PG&E har været i kraftig modvind, på grund af historier om at noget af selskabets udstyr har været årsag til voldsomme skovbrænde i Californien. Det har efterladt PG&E med så stor en gæld, at selskabet ikke længere kan klare sig på egen hånd.

Forsyningsselskabet har derfor ikke tænkt sig at betale de renteudgifter, der egentlig forfalder tirsdag.

Uroen har desuden fået PG&E's topchef, Geisha Williams, til at smide håndklædet i ringen og forlade selskabet. John Simon er mandag blevet udpeget som midlertidig direktør, indtil der er fundet en afløser.

Siden den værste skovbrand i Californiens historie i november, som PG&E altså kædes sammen med, har selskabet tabt to tredjedele af sin markedsværdi på børsen, og i mandagens formarked ser det også grelt ud efter konkursmeldingen.

Her falder aktien med lige godt 50 pct. til 8,73 dollar.

Endnu en fejl før brand i Californien presser forsyningsselskab

Selskab risikerer kæmpe erstatningskrav efter dødelig skovbrand

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EnergiWatch

Job

Se flere jobs